welkom op strenatui

home  foto- tentoonstelling    doelstelling    doelen/ activiteiten    contact    The Box transparant    TAU    meer info    CROWDFUNDING

 

 

STRENATUI

De naam 'STRENATUI' is een afkorting van 'streven naar tui'. 'Tui' betekent hetzelfde als 'touw'. 'Touw' wordt op haar beurt op dezelfde manier uitgesproken als 'TAO' of 'TAU'. TAO of TAU is een begrip dat dateert van ongeveer duizend jaar voor Christus.

Wat is 'TAO'?  
In de I Ching, Het Klassie­ke Boek der Veranderingen (1997) staat over 'TAO':  
TAO is weg of pad; voortgaand levensproces en koers die voor elk specifiek wezen of ding wordt uitgezet. Het ideogram: gaan en koers zetten: leiden en het pad dat daardoor ontstaat.

De term TAO kan niet in het Nederlands worden vertaald. Letterlijk betekent het weg of pad, en het beschrijft zowel het begaan van deze weg als de weg zelf. TAO is de voortdurende, zichzelf vernieuwende en doelgerichte levensenergie, die in haar beweging onophoudelijk aan het scheppen is. TAO zet een pad uit dat in aanleg in iedereen wordt weerspiegeld. Wie in 'TAO' is of met TAO is verbonden, ervaart een gevoel van diepe zin en beweegt mee met de levensener­gie. TAO wordt beleefd als zin, vreugde, vrijheid, verbondenheid, mededogen, creativiteit, inzicht. TAO wordt niet begrensd door welk systeem of welk ethiek dan ook, en laat zich niet in rationele definities vangen. TAO is niet voorspelbaar, maar wendbaar'.

 

copyright  maevdh           strenatui(at)strenatui.nl                    het laatst bijgewerkt  17-02-2016 09:20

aan de informatie op deze website wordt met zorg gewerkt. de informatie is niet bedoeld als vervanging van professioneel advies. het is niet de bedoeling aan de hand van de informatie zelf diagnoses te stellen. raadpleeg een arts of andere deskundige. de auteur kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige vorm van letsel of schade dan ook, voorkomend uit gebruik of misbruik van de informatie op deze website.